top of page

Jeroen Jonker

Grappige Zaken-HW-Jeroen Jonker-low.jpg

Opgegroeid in Den Haag is Jeroen het Haagse straatschoffie nooit helemaal ontgroeid. Backpackend van school naar school haalde hij op zijn 7e school het vwo-diploma. Jeroen heeft altijd gestreden met het systeem. Er was niet echt plek voor iemand als hij. Bergen energie en vrijwel geen focus. Al in zijn jongere jaren werd het systeem daardoor de vijand. Nu veertig jaar later heeft hij er vrede mee gesloten en lukt het om de juiste paden te bewandelen. Soms slaat hij een verkeerde weg in en deelt vervolgens op het podium hoe dat afloopt.

 

Energiek, vrolijk en empathisch. Tegelijkertijd zelfverzekerd, geen gêne en niet bang om heilige huisjes omver te trappen. Hij knalt er lekker in met zijn Haagse tongval en schroomt niet de dingen met het juiste temperament aan de kaak te stellen. Zijn aanwezigheid op het podium heeft iets komisch. Mensen zeggen na een optreden vaak: “Ik moest al lachen toen je het podium op kwam”.

 

 

In 2020 wist Jeroen na amper 10 maanden comedy de publieksprijs van de Comedy Talent Award te winnen. Jeroen speelt regelmatig in Comedy Café Utrecht en is lid van Knock Out Comedy Crew. Zijn natuurlijke stijl zorgt voor ontspanning en laat je stikken van het lachen.

Download bio

foto: Hélène Wiesenhaan

bottom of page