top of page

Max van den Burg

Oscar Arnold is zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière wint hij de Talent Award  op het Utrecht International Comedy Festival, staat hij in de finale van de Comedy Slam en in de halve finale van het VARA Leids Cabaret festival. Oscar is een slome duikelaar die de ene na de andere one-liner door de zaal heen knalt, in slow-motion in zijn geval. Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen hippe comedian die high-fived met het publiek. Verwacht… Oscar!

www.oscarnold.nl

Max van de Burg-01.JPG

Cabaretier, acteur en regisseur Max van den Burg is geworteld in Brabant, maar met zijn hoofd en lichaam al lang in hogere sferen.

In zijn shows buitelen de rare types, persiflages en gekke stemmetjes over elkaar heen, onder het genot van heel veel muziek.  Nooit gedacht dat dit verlegen menneke op het theaterpodium terecht zou komen, alhoewel hij vroeger in de klas meer bezig was met uit het raam staren en leraren imiteren, dan luisteren naar wat ze precies zeiden. Er waren als laatbloeier een nooit opgestarte profvoetbalcarriere, omzwervingen in de communicatiewereld en  uitgebreid cafe-bezoek voor nodig om te ontdekken wat hij eigenlijk is: Podiumbeest, showman, arbeidersintellectueel,  cultuurscepticus,  voetbalfan, gitaarheld, familyman, theemuts, muziekverslinder,  optimistische zeikerd, macho huismus, linkshandig en rechtsbenig. In zijn shows zijn deze conflicterende persoonlijke eigenschappen, nooit ver te zoeken.  

www.maxvandenburg.nl

'Het dorp, de moderne versie'  

2010

fragment 'de Rotterdamse stadswacht'

2017

Download volledige bio
Download technische lijst

    .

bottom of page