top of page

Bewaar je ticket, geniet later

We leven in een onwerkelijke tijd. Veel voorstellingen zijn geannuleerd. Dat is niet alleen voor Grappige Zaken en onze artiesten een zware klap. We roepen gezamenlijk onze tickethouders op: Bewaar je ticket, geniet later. Zou houd je een theateravond tegoed, geniet je later van wat je nu moet missen en steun je de artiesten die nu zonder inkomen thuis zitten.

Bezoekers met kaartjes ontvangen, zodra er zicht is op vervangende data , persoonlijk bericht van ons of van het desbetreffende theater.

BEWAAR JE TICKET, GENIET LATER. Theaters, concertzalen, musea en festivals doen een oproep aan het publiek geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden maar die niet kunnen worden gebruikt vanwege de coronacrisis. Via de website http://www.bewaarjeticket.nl roepen zij mensen op hun ticket in te ruilen voor een voucher die ze later kunnen inwisselen.

Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden door de aangekondigde maatregelen noodgedwongen verplaatst of afgelast. Tot 1 juni mogen geen grote evenementen meer plaatsvinden. Het is de vraag of de theaters en festival daarna meteen weer van start kunnen gaan.

Nieuwe evenementen in de toekomst Met de website, die is opgezet samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Autoriteit Consument & Markt, hoeven culturele instellingen niet heel veel geld terug te betalen. Daarbij behouden zij een buffer om na de coronacrisis toch nieuwe producties op te zetten of nieuwe voorstellingen en concerten te programmeren.

“We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan. Alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Bewaar je ticket of vraag om een tegoedvoucher als je niet kunt op de nieuwe datum. Zo help je de culturele branche overeind te blijven”, aldus minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page